Solar Lighting Tubes

Solar Lighting Tubes

Heeft u al eens gehoord van een Solar Lighting Tube? Eens moet de eerste keer zijn, we vertellen u graag meer over wat zo’n lichtbuis precies voor voordelen met zich mee brengt! Met een Solar Lighting Tube van SAVE2000 verandert u in een handomdraai een donkere ruimte in een lichte, aangename leef–, woon– en werkomgeving. Zo’n daglicht buis is een eenvoudige en relatief goedkope oplossing om snel meer licht te creëren in huis of in een bedrijfspand. SAVE2000 is uw specialist op het gebied van de Solar Lighting Tube. Als hoogwaardige kwaliteit de norm is en zekerheid de eis, kiest u voor SAVE2000! Wilt u meer weten over wat de Solar Light Tubes van SAVE2000 kunnen betekenen voor de hoeveelheid daglicht die er in uw huis is? Neem dan gerust contact op met een van de medewerkers! Ze staan u graag te woord over de mogelijkheden.

Wat de Solar Lighting Tubes mogelijk maken

Niets is zo belangrijk voor de mens als natuurlijk, helder daglicht. Dankzij deze Solar Light Tubes lijken deze ruimtes in bijvoorbeeld het huis of in het bedrijfspand veel groter, doordat ze een stuk lichter zijn doordat er daglicht binnen komt. De tubes kunnen er voor zorgen dat er veel meer licht is in huis, bijvoorbeeld in een inpandige badkamer of in het souterrain. Hoe fijn zou het zijn als er licht zou komen in ruimtes waar het daglicht normaal nooit zou kunnen komen? Daglicht heeft veel voordelen voor onder andere het menselijk lichaam, die de aanschaf van een Solar Light Tube extra aantrekkelijk maken.

Het compacte ontwerp van SAVE2000 Solar Light Tubes brengt natuurlijk daglicht in de volgende ruimtes van uw huis:

 • Badkamer en toilet (let op, zorg voor voldoende ventilatie)
 • Keuken en of bijkeuken
 • Serre
 • Gang
 • Souterrain
 • Kantoor
 • Winkel
 • Magazijnen en opslagruimten

De voordelen van het hebben van natuurlijk daglicht

Daglicht is heel belangrijk voor de gezondheid van de mens, want daglicht zorgt er voor dat onze biologische klok werkt. Daarnaast hebben wij daglicht nodig om vitamine D aan te maken en een depressie te voorkomen. Deze biologische klok zorgt er voor dat allerlei processen in ons lichaam soepel verlopen, zoals de temperatuur, bloeddruk en de stofwisseling. De bloeddruk is ’s nachts laag en stijgt voordat u opstaat om met de dag te beginnen. Als u weinig tot geen daglicht krijgt, functioneert uw biologische klok wel, maar uw ritme verschuift. Daglicht zorgt er immers voor dat uw lichaam wakker blijft, dat u alert bent en dat u overdag genoeg energie heeft om overdag actief te zijn.

Het gebruik van deze light tubes voor daglicht brengt dan ook een hoop voordelen met zich mee:

 • GRATIS helder, natuurlijk daglicht
 • Energiezuinig door gesloten systeem
 • Weinig of geen warmte verlies in de winter
 • Minder warmtetransport naar binnen in de zomer, Uv-bestendig, geen verkleuring
 • Minder contactgeluid binnen en inbraak werend door kleine diameter en dubbelwandige koepel, desnoods nog te voorzien van inbraakbeveiliging SKG* en slagvaste POLYCARBONAAT koepel (extra)
 • Passen op vrijwel alle daktypen, zonder ingrijpende constructie veranderingen (zie inbouwvoorbeelden)
 • 10 jaar garantie (vraag naar de voorwaarden)

Inbouwmogelijkheden:

solar_lighting_tubes_inbouwmogelijkheden

Save2000® Solar Lighting Tubes zijn leverbaar in 3 maten:

Ø 12” (300 mm) ca. 12 m2*

Beschikbaar voor:

 • bitumineuze/kunststof dakbedekking
 • diverse soorten pannendaken
Ø 16” (400 mm) ca. 20 m2*

Beschikbaar voor:

 • bitumineuze/kunststof dakbedekking
Ø 21” (530 mm) ca. 25 m2*

Beschikbaar voor:

 • bitumineuze/kunststof dakbedekking

*Geografische ligging, obstakels en weersomstandigheden kunnen de lichtopbrengst beïnvloeden

slt_voorbeelden

Waarom SAVE2000?

SAVE2000 heeft meer dan 40 jaar ervaring en mag zich zelf dan ook met recht een specialist noemen. Er zijn dan ook vele redenen te noemen waarom u moet kiezen voor SAVE2000 bij de aanschaf van een Solar Lighting Tube. Zo is deze bij ons verkrijgbaar in drie verschillende maten, zodat we zeker weten dat er ook voor u een passend model tussen zit die helemaal naar uw wens is. Levering gebeurt altijd via professionele verwerkers, zoals architecten, aannemers en dakbedekkingsbedrijven. Wij willen u namelijk enkel de beste kwaliteit garanderen, zodat u nog jarenlang van de Solar Light Tubes kunt genieten en tevreden bent met de service die wij aanbieden. Ook bieden wij eerlijke prijzen en een goede service. Wist u dat SAVE2000 nog meer producten biedt die voor extra daglicht in uw ruimte zorgen? Zo verkopen wij lichtkoepels en kunststof polyester dakopstanden. Deze lichtkoepels zijn verkrijgbaar voor verschillende daken, zowel voor platte daken als bolvormig, halfhoge daken of piramide lichtkoepels. Neem gerust eens contact met ons op, onze specialisten adviseren u graag over de verschillende mogelijkheden op het gebied van daglicht. Ook als u nog andere vragen heeft aan één van onze medewerkers mag u altijd contact opnemen.

 • De beste kwaliteit light tubes en montage
 • Altijd een oplossing op maat die helemaal naar uw wens is
 • Advies van onze experts die jarenlange ervaring hebben
 • Ruim 40 jaar ervaring in het vak
 • Van maatwerk verzekerd
 • Relatief eenvoudig daglicht creëren

Inbouwmogelijkheden

SAVE2000® Solar Lighting Tubes zijn leverbaar in 3 maten, waardoor de juiste maat er voor u altijd tussen zit. Ø 12” (300 mm) ca. 12 m2* is beschikbaar voor:

 • bitumineuze/kunststof dakbedekking
 • diverse soorten pannendaken

Ø 16” (400 mm) ca. 20 m2* is beschikbaar voor:

 • bitumineuze/kunststof dakbedekking

Ø 21” (530 mm) ca. 25 m2* is beschikbaar voor:

 • bitumineuze/kunststof dakbedekking

Standaardset compleet

300 mm woonhuis plat dak300 mm woonhuis hellend dak400 mm woonhuis plat dak400 mm kantoor 600*600 plat dak530 mm woonhuis plat dak530 mm magazijn plat dak530 mm kantoor 600*600
plat dak
UV beschermende 2- wandige ACRYLAAT koepel U=2,8 Wm2K
UV beschermende 3- wandige ACRYLAAT koepel U=1,9 Wm2KExtra op aanvraag Extra op aanvraagExtra op aanvraagExtra op aanvraagExtra op aanvraagExtra op aanvraag
UV beschermende 4- wandige ACRYLAAT koepel U=2,8 Wm2KExtra op aanvraag Extra op aanvraagExtra op aanvraagExtra op aanvraagExtra op aanvraagExtra op aanvraag
2- wandige glasvezelversterkte, met PUR geïsoleerde, POLYESTER opstand U=1,1 Wm2K 
4- wandige PVC opstand U=1,0 Wm2KExtra op aanvraag Extra op aanvraagExtra op aanvraagExtra op aanvraagExtra op aanvraagExtra op aanvraag
1 – wandige ABS opstand met losse Loodslabbe 100*85 cm      
610 mm lange daglichtbuis/koker super reflecterend (98%)
Transito box naar 600*600 mm 400 mm: aluminium 530 mm: polyester     
Witte ABS plafond ring    
Aluminium Plafond afwerkring     
Bolle OPTIX prisma diffuser Voor een optimale lichtspreiding  
Prisma diffuser, vlak 600*600 mm     
Gepatenteerde ABS plafondring met clicksluiting    
Aluminium Plafond afwerkring     
Rol REFLECTIX dampdichte, zelfklevende, aluminium tape
RVS bevestigings materiaal
Totaal te overbruggen hoogte tussen bovenzijde dak en onderzijde plafond45cm45cm45cm60cm45cm45cm60cm
        

Extra’s (tegen meerprijs)

300 mm woonhuis plat dak300 mm woonhuis hellend dak400 mm woonhuis plat dak400 mm kantoor 600*600 plat dak530 mm woonhuis plat dak530 mm magazijn plat dak530 mm kantoor 600*600
plat dak
Daglichtbuis/koker voor verlenging super reflecterend (98%) 61 cm werkende maat 56 cmAdvies maximaal ca. 6meterAdvies maximaal ca. 6meterAdvies maximaal ca. 7meterAdvies maximaal ca. 7meterAdvies maximaal ca. 10 meterAdvies maximaal ca. 10 meterAdvies maximaal ca. 10 meter
0-45° verstelbare bocht 30 cm werkende maat 25 cm
Daglicht dimmer met afstandsbediening. 30 cm, ruimte tussen plafond en onderzijde dak moet wel voldoende zijn    
Kunstlicht armatuur, inclusief 20 watt spaarlamp vergelijkbaar met ca.100 watt.

Onderdelen 12” 300 mm en 16” 400 mm

2- wandige UV beschermende ACRYLAAT (PMMA) koepel met 2– wandige, met PUR geisoleerde, polyester opstand.2- wandige UV beschermende ACRYLAAT (PMMA) koepel met 4–wandige, PVC opstand.
Super reflecterende (98%) daglichtbuis Voorzien van clicksluitingSuper reflecterende (98%) bocht verstelbaar van 0-45°
2 Super reflecterende (98%) bochten verstelbaar van 0-90°Bolle OPTIVIEW prismatic difusser voor een optimale verpreiding van het daglicht. Op aanvraag leverbaar mat vlakke prismatic difusser.
Rol REFLECTIX dampdichte, zelfklevende, aluminium tape compleet met RVS bevestigingsmateriaal.Verloopstuk compleet met vlakke OPTIX difuser van rond 400 mm naar 600*600 mm (extra).

Onderdelen 21” 530 mm

2- wandige UV beschermende ACRYLAAT (PMMA) koepel met 2– wandige, met PUR geisoleerde, polyester opstand.2- wandige UV beschermende ACRYLAAT (PMMA) koepel met 4–wandige, PVC opstand.
Super reflecterende (98%) daglichtbuis Met plakstripSuper reflecterende (98%) bocht verstelbaar van 0-45°
Bolle OPTIVIEW prismatic difusser voor een optimale verpreiding van het daglicht. Op aanvraag leverbaar mat vlakke prismatic difusser. Speciaal voor inbouw in diverse plafonds (brede flens)Bolle OPTIVIEW prismatic difusser voor een optimale verpreiding van het daglicht. Op aanvraag leverbaar mat vlakke prismatic difusser. Speciaal voor inbouw in magazijn (smalle flens)
Transito box van 530 mm naar 600*600 mm Speciaal voor plaatsing in systeemplafond. Binnenkort ook leverbaar met automatische schakelende LED verlichtingDaglichtdimmer (extra) compleet met draadloze afstandsbediening.
Rol REFLECTIX dampdichte, zelfklevende, aluminium tape compleet met RVS bevestigingsmateriaal.  

Werking daglichtdimmer

werking daglichtdimmer
Als hoogwaardige kwaliteit de norm is en zekerheid de eis

Contact opnemen met SAVE2000

Wilt u ook in een handomdraai meer daglicht, zodat u ook kunt genieten van de voordelen die daglicht met zich mee brengt? Kies dan voor een Solar Light Tube van SAVE2000 en zorg er voor dat er meer licht binnen komt in uw woning. Via onze website kunt u eenvoudig een vrijblijvende offerte aanvragen, zodat u precies weet waar u aan toe bent en niet voor vervelende verrassingen komt te staan. Heeft u nog vragen over de diensten die we u aanbieden of over de prijzen die u kunt vinden in de prijslijst? Schroom dan niet om contact met ons op te nemen. De specialisten van SAVE2000 geven u graag advies op maat over de Solar Lighting Tubes, bijvoorbeeld over installatie instructies !

Bel ons direct